Bereidingswijze: (voor 24 grote of 48 kleine cupcakes/muffins)
500 gram Cupcake/Muffin mix
90 gram water
180 gram (room)boter
150 gram ei (± 3 eieren, maat S)
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Conventionele oven voorverwarmen op 170°C. Klop de boter met de mixer tot het luchtig is. Meng de rest van de ingrediënten erbij. Gedurende 2 minuten kloppen in de 2e versnelling. Schep het beslag voor de Cupcake/Muffin met een ijsschep (of spuitzak) in de vormpjes. De vormpjes voor 2/3 deel vullen met beslag voor Cupcake/Muffin mix. Bak de cakejes gedurende 25-30 minuten op ± 180°C.
Decoreer de cupcakes of muffins met bijvoorbeeld botercrème en/of rol fondant.
Ingrediënten: suiker, TARWEbloem, TARWEzetmeel, SOJAmeel, gemodificeerd zetmeel, rijsmiddel:E450(i);E500, emulgatoren:E471;E472b, TARWEgluten, MELKpoeder, magere MELKpoeder, weipoeder (MELK),plantaardige olie (kokos), stabilisator:E516;E339, verdikkingsmiddel:E401;E415;E407, glucosestroop (gedroogd) natuurlijke aroma, kleurstoffen:E160a;E160b, plantaardig vet (palmpit), MELKeiwit.
Voedingswaarde per 100 gram: energie: 1571kJ/374kcal, vetten: 2,8g, waarvan verzadigde vetten: 1g, koolhydraten: 78,2g, waarvan suikers: 47,4g, eiwitten: 7,5g, zout: 0,2g
Inhoud: 500 gram.